Waarom je een aanhangwagenverzekering moet afsluiten

aanhangwagen

Een aanhangwagenverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel verstandig. Het kan je namelijk veel geld besparen als er iets misgaat tijdens het gebruik van je aanhangwagen. De kosten voor reparatie of vervanging kunnen flink oplopen en dat wil je liever voorkomen. In dit blog vertel ik je graag waarom het verstandig is om een aanhangwagenverzekering af te sluiten, zodat je goed voorbereid de weg op kunt.

Aansprakelijkheid

Wanneer je een aanhangwagen gebruikt, ben je aansprakelijk voor eventuele schade die veroorzaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan schade aan andermans voertuig of eigendommen. Als je geen aanhangwagenverzekering hebt afgesloten, draai je zelf op voor deze kosten. Met een verzekering ben je hiervoor goed gedekt en voorkom je hoge kosten voor jezelf.

Diefstal

Een aanhangwagen kan helaas gestolen worden. Op het moment dat je aanhangwagen gestolen wordt, ben je de aanschafwaarde van de aanhangwagen kwijt. Dit kan flink in de papieren lopen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Met een aanhangwagenverzekering ben je goed verzekerd tegen diefstal en kun je de kosten voor de aanschaf of het herstel vergoed krijgen.

Schade aan de aanhangwagen

Een aanhangwagen kan tijdens het gebruik schade oplopen. Bijvoorbeeld door een file of omdat de aanhangwagen beschadigt raakt wanneer je hem aan het manoeuvreren bent. Met een Univé aanhangwagenverzekering ben je verzekerd tegen dit soort schade en hoef je niet zelf op te draaien voor de kosten.

De soort verzekering

Er zijn verschillende soorten aanhangwagenverzekeringen, elk met verschillende dekkingsmogelijkheden en premies. Het is raadzaam om hier goed op te letten bij het afsluiten van een verzekering. Zo kun je een verzekering kiezen die past bij het gebruik van jouw aanhangwagen. Let bijvoorbeeld op de hoogte van het verzekerde bedrag en de eigen risico die je moet betalen bij eventuele schade.

Rust in je hoofd

Met een aanhangwagenverzekering heb je rust in je hoofd. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schade of diefstal, want je bent goed verzekerd. Ook kan een verzekering flink wat stress wegnemen als er schade ontstaat. Je weet immers dat je gedekt bent en hoeft niet in paniek te raken over de kosten die hiermee gepaard gaan.

aanhangwagen