Afspraak voor een corona sneltest

vakantie

Het ziet er naar uit dat we deze zomer op vakantie kunnen. Weliswaar met een vaccinatiepaspoort of corona test, maar we zijn al hartstikke blij dat het kan. Ga je binnenkort naar het buitenland op reis of ben je een vakantie aan het plannen? Dan moet je je (waarschijnlijk) van te voren laten testen op corona. Veel landen stellen een negatieve corona test verplicht en zonder kom je het land niet in. 

PCR test

Om aan te tonen dat je het virus niet hebt moet je kort voor je vertrek een test laten doen. Dit is de zogenaamde PCR-test (polymerase chain reaction -test). Ga je een corona sneltest afspraak maken dan kun je bij coronatestnederland.nl precies zien waar je een test kunt laten doen, wat de kosten zijn en voor welke landen het nodig is. Op vakantie en corona is dit jaar weer mogelijk. Een corona test laten doen voor een buitenlandse vakantie is anders dan wanneer je klachten hebt of je ziek voelt. Wanneer je gezondheidsklachten hebt moet je naar de huisarts (GGD). Maar wanneer je naar het buitenland gaat is dat niet per se ‘medisch’ en moet je zelf betalen voor de test. Er zijn meerdere bedrijven waar je een corona test kunt afnemen en ook de kosten verschillen. Sommige reisorganisaties willen de test ook, of gedeeltelijk vergoeden.

Vakantie & Vliegtuig mondkapje kopen

Ga je binnenkort met het vliegtuig? Tijdens de vlucht is het dragen van een mondmasker verplicht, en op je bestemming zal dit op veel plekken ook zo zijn. Tevens zul je wat vaker in een situatie komen waar de 1,5 meter afstand niet mogelijk is, en het verstandig zal zijn een mondkapje te dragen met hoge filtratie (FFP1 of FFP2). De ffp2 mondkapjes bestellen kun je bij mondkapjes.nl Daar vindt je nog veel meer informatie. En…ohw ja, vergeet geen handgel in je bagage mee te nemen.

Reisblog

Zorgverzekering vergelijken