Turijn: ruimschoots genoeg bezienswaardigheden voor een veelzijdige stedentrip

bezienswaardigheden Turijn

Wanneer je vanuit Nederland een bestemming zoekt voor een stedentrip van een aantal dagen, dan heb je in feite meer dan genoeg mogelijkheden. Binnen een straal van twee uur vliegen zijn er immers talrijke steden te vinden die meer dan genoeg te bieden hebben voor een veelzijdige en plezierige stedentrip. Een de uitstekende mogelijkheden die je hebt is de Noord-Italiaanse stad Turijn. Welke bezienswaardigheden Turijn zoal heeft? Hieronder lees je het belangrijkste dat je moet weten.

bezienswaardigheden Turijn

Welke bezienswaardigheden mag je eigenlijk niet missen?

Als je naar Turijn afreist, dan zou het zonde zijn als je de volgende bezienswaardigheden zou overslaan:

  • Het Palazzo Reale, oftewel het koninklijk paleis. Een paar eeuwen lang is dit de woning geweest van de adellijke familie. Weliswaar oogt dit paleis van buiten wat strak; van binnen is het uitbundig gedecoreerd. Zeker de moeite waard dus om dit paleis van binnen te bewonderen!
  • Het Piazza Castello is een plein dat zo’n beetje tegen het koninklijk paleis aan ligt. Diverse ontzagwekkende panden omringen die spectaculaire plein.
  • De Duomo di Torino, oftewel de Dom van Turijn, is een kathedraal van considerabele omvang. Hier wordt overigens ook de lijkwade van Turijn bewaard. Een heel bijzondere plek dus.

Bezoek voor het beste uitzicht de Mole Antonelliana

Bij een goede stedentrip hoort uiteraard ook een bezoekje aan een uitzichtpunt van waaruit je een uitzicht hebt over de hele stad. In Turijn reis je daarvoor af naar de Mole Antonelliana. Dit is misschien wel het bekendste bouwwerk van de hele stad, dus je kunt het zeker niet missen als je er bent, al is het alleen al door de hoogte van 167 meter. Het uitzicht over de stad en de omgeving vanaf het uitzichtplatform van dit gebouw is even indrukwekkend als fraai.