Liever naar Tenerife of Ibiza?

Tenerife en Ibiza zijn beide erg populaire eilanden voor zon-liefhebbende vakantiegangers. Tenerife is een van de zeven Canarische eilanden. De Canarische eilanden liggen ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan. De eilanden horen bij Spanje. Op Tenerife wordt over het algemeen Spaans gesproken met een bepaald dialect. Aangezien Tenerife tot Spanje behoort is er vooral veel Spaans eten te vinden op het eiland. Vaak met een Canarische draai eraan. Je kunt op het eiland beter uit flesjes drinken, het wordt niet aangeraden het kraanwater te drinken. Net als in Spanje eten de inwoners van Tenerife, Tinerfeños genoemd, pas laat op de dag lunch en avondeten. De lunch begint vaak rond een uur of twee en eindigt zo’n twee uur daarna. Ze beginnen pas na 20.00 met het eten van het diner. Het dineren en lunchen in tenerife is over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Op 27vakantiedagen.nl Tenerife kun je meer info vinden over onder andere bezienswaardigheden op het eiland.

De natuur en het klimaat

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en heeft de meeste inwoners van alle Spaanse eilanden, namelijk zo’n 900.000. Op het eiland staat de vulkaan ‘El Teide’. Deze vulkaan is ruim 3700 meter hoog. Met het gebied om de vulkaan heen is er het Nationale Park De Teide. Dit is zeker het bezoeken waard als je op vakantie gaat op Tenerife. Het hele jaar door ligt de gemiddelde maximale temperatuur boven de 20℃. In de maanden juni tot en met oktober is het op Tenerife het warmst. Door de vulkanische oorsprong zijn er op het eiland veel zwarte stranden te vinden. Er is echter besloten om een aantal witte stranden aan te leggen. Las Teresitas is één van deze stranden en daarbij misschien wel het mooiste strand van Tenerife. Door de golfbrekers bij een aantal stranden, kun je gerust met je kinderen lekker zwemmen in het zeewater. 

Op vakantie naar Ibiza 

Veel mensen kennen Ibiza als een feesteiland. De meest beroemde DJ’s komen naar dit eiland om te draaien. Op Ibiza is de hippiecultuur nog sterk aanwezig. Je hebt dan ook hippiemarkten, zoals de Las Dalias die elke zaterdag open is. Er komen echter ook veel mensen naar Ibiza voor hun rust. Op de prachtige stranden kun je heerlijk relaxen met een cocktailtje in je hand. Ook voor gezinnen met kleine kinderen is Ibiza een geschikt eiland. Er zijn meer dan genoeg kindvriendelijke hotels en resorts waar er genoeg vermaak te vinden is. Wil je meer lezen over Ibiza? Klik op; ‘Lees hier alle info over Ibiza’.