Hoewel de vorige zomervakantie er nog maar net op zit, is het nooit te vroeg om na te denken over een volgende vakantie. Het zal vanwege het coronavirus misschien anders zijn dan andere jaren, maar dat mag de pret niet drukken. Omdat we op dit moment nog niet weten of en hoe ver we het buitenland in mogen, focussen we ons in dit blog op vakanties in Nederland. Gelukkig kent Nederland een mooi en divers landschap en kunnen we nog steeds veel kanten op.
 

Verblijven in een bungalowpark

Ga je met jonge kinderen op vakantie? Dan is het vaak een goed idee om een verblijfplaats te zoeken waar meerdere gezinnen te vinden zijn. Zo kunnen de kleintjes met nieuwe vrienden spelen en heb je zelf ook echt vakantie. Er zijn veel vakantieparken Nederland te vinden; aan de kust, bij het water of in een bosrijk gebied. Je kunt zelfs in een attractiepark verblijven! Wat betreft voorzieningen kun je het zo luxe maken als je zelf wil. Kies je voor een subtropisch zwembad, een sauna of een tennisbaan?
 

Een meerdaagse stedentrip

Wanneer je het hebt over Nederlandse steden denkt iedereen gelijk aan Amsterdam, maar we hebben nog veel meer mooie plaatsen. Ben je bijvoorbeeld al eens in Den Bosch geweest? Andere bijzondere steden zijn Amersfoort, Alkmaar, Valkenburg, Middelburg en Leiden. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar dit zijn onze favorieten. Je kunt er voor kiezen om een midweek of lang weekend te gaan. Verdiep je dan ook even in de stad waar je verblijft: hebben ze misschien typische gerechten? Zijn er leuke evenementen? Het zou zonde zijn om dat soort dingen aan je voorbij te laten gaan.
 

Kamperen in de natuur

Ben jij een echt buitenmens? Ga dan lekker buiten kamperen! Als je ook nog eens sportief bent, kun je er ook voor kiezen om op fietsvakantie te gaan. Je kunt dan het beste het westen van het land vermijden en het noorden, oosten of zuiden opzoeken. Het is daar over het algemeen rustiger en er is meer ruimte. Let wel op: je mag niet zomaar overal je tent neerzetten. Wildkamperen is verboden in Nederland, dus je zult altijd met iemand contact op moeten nemen.

Hoewel we natuurlijk hopen dat we komende zomer gewoon weer overal naartoe mogen, kun je dus ook fijn in ons eigen land vertoeven. Ben jij al aan het plannen? Heb je ideeën die hier nog niet tussen staan? Stuur dan vooral een berichtje!