Meer genieten van pretparkreizen: de kortste wachttijden in EuroDisney

Niks is vervelender tijdens leuke pretparkreizen, dan de lange wachttijden bij de attracties. Disney-parken worden vaak geassocieerd met lange en langzame wachtrijen. Er zijn bepaalde attracties die lange wachttijden aantrekken, maar er zijn evenveel leuk dingen te doen waar je niet voor in de rij hoeft te staan. De Disney Imagineers hebben steeds meer themagebieden, passages en andersoortige afleidingen ontworpen om je druk bezig te houden. Je kunt een geweldige tijd hebben in Disneyland Parijs zonder ooit in de rij te staan.

Wat een gemiddelde wachttijd bepaalt, is een mix van populariteit – het aantal mensen dat wil meerijden – en de capaciteit – het aantal beschikbare plaatsen. Sommige attracties zoals Pirates of the Caribbean zijn een must als je EuroDisney bezoekt, maar kennen geen lange wachtrijen omdat de attracties goed ontworpen zijn en bij de Pirates bijvoorbeeld met meer dan twintig man in een bootje past. Op die manier schiet het lekker op met de rij. Bij andere attracties, zoals de Peter Pan Flight of Crush´s Coaster liet het concept van de attractie geen grote capaciteit toe, en sta je nu vaak uren in de rij.

Bereid je goed voor op je pretparkreizen om lange wachtrijen te voorkomen

In plaats van in het park aan te komen en zelf uit te zoeken welke attracties over het algemeen de langere of kortere wachtrijen hebben, is het een beter idee om je van tevoren te te laten informeren. Hier volgt een lijst met attracties die haast geen wachttijd kennen:

– Adventure Isle
– Alice’s Curious Labyrinth
– La Cabane des Robinson
– Le Château de la Belle au Bois Dormant
– Discovery Arcade
– Disney Studio 1
– Legends of the Wild West
– Liberty Arcade
– Les Mystères du Nautilus
– Le Passage Enchanté d’Aladdin
– La Plage des Pirates
– Pocahontas Indian Village