strand

Met een goed glas rode wijn op een terras maak je mij al snel blij. Helemaal wanneer dit gecombineerd is met wat lekkere tapas en een mooie zonsondergang. Afgelopen herfst zijn wij naar het zuiden van Andalusie geweest en hebben een heerlijke tijd gehad. Spanjaarden weten wat genieten is. Het voelt daar een stuk meer ontspannen aan dan in Nederland. De mensen zijn niet zo gehaast en nemen veel meer de tijd voor elkaar en voor bijvoorbeeld het eten. Gehaktballetjes in tomatensaus, hele lekkere chorizo, gamba’s in knoflookolie, aardappeltortilla en dadels met spek. Het water loopt me weer in de mond als ik er aan terugdenk!

Strand vakantie

De Alhambra in Granada

Naast lekker eten en fijn ontspannen in de zon hebben we ook wat steden bezocht. Een absoluut hoogtepunt was de Alhambra in Granada. Deze verzameling van gebouwen die samen het Alhambra paleis worden genoemd heeft veel indruk gemaakt. Een deel van de gebouwen stamt bijvoorbeeld nog uit de Moorse tijd, zo’n 700 jaar geleden. En een ander deel is 200 jaar later gebouwd, toen de katholieken aan de macht waren. De mengeling van de verschillende bouwstijlen was erg indrukwekkend. Daarnaast vonden we het ook bijzonder hoeveel tegels er gebruikt zijn als muurversiering. Bij ons heb je dat alleen in de keuken en badkamer, daar waren de muren van bijna alle vertrekken betegeld. De tegels daar zijn dan ook wel wat bijzonderder dan hier.

Flamingo in Sevilla

We zijn ook in Sevilla geweest, de hoofdstad van de zuidelijkste provincie. Deze stad is onder andere beroemd vanwege de Flamingo. En zowaar, midden op een plein stond een danseres in een mooie jurk te dansen. Haar optreden werd begeleid door een gitarist. Ook begeleidde ze zichzelf met het geklik van haar hakken op een houten plank. Het was bijzonder om hier getuige van te mogen zijn. We hadden gehoord dat de meeste flamingo optredens binnen worden gehouden en er entree betaald dient te worden. Wij hebben dus geluk gehad door de dans op straat te zien!

Strandvakantie

Heerlijke vakantie in de herfst

In deze tijd van het jaar is een zonvakantie natuurlijk niet vanzelfsprekend. Tot onze verrassing is zonnig weer in oktober wel heel normaal in dit gedeelte van Europa! Ik kan het echt iedereen aanraden om in de herfst naar Andalusie te gaan. Het is een stuk rustiger dan in de zomermaanden. Het is niet te warm om dingen te ondernemen en bijvoorbeeld steden te bekijken. En het is wel warm genoeg om lekker met korte mouwen over straat te gaan of in de zon te zitten. Ga jij ook een zonvakantie oktober boeken?