Het witte strand of wandelen in Spanje

Ontvlucht het toerisme
Wandelen in Spanje is de vakantie voor iedereen die van het land houdt en die graag uitgebreid geniet. Dat zou je niet verwachten in een land wat bekend staat om zijn uitgebreide stranden vol toeristen. Jaarlijks vertrekken er vele gezinnen naar de Spaanse Costa toe om te bruinen in de zon en om te verblijven in één van de vele all-inclusive hotels. Wanneer jij dat toerisme liever ontvlucht en echt geniet van het Spaanse landschap is een wandelvakantie de ideale oplossing.

Pieken in je vakantie
Ga je wandelen op je vakantie, dan heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om te gaan wandelen in de Picos de Europa. Dit is een wandelgebied wat vertaald ‘de Pieken van Europa’ heet. Het is een gebergte wat op nog geen twintig kilometer van de kust verwijderd is. Je hebt dus de gelegenheid om te genieten van de zon – wanneer je daar van houdt – en om te kijken naar het prachtige natuurschoon in Spanje.

Sta oog in oog met een gems

De gems is een diersoort die je in eigen land uitsluitend in de dierentuin tegenkomt. Ga je echter naar Spanje toe in het gebied van de Picos de Europa, dan is de kans groot dat je een groep gemzen tegenkomt. Dat is echter niet de enige diersoort die in het Cantabrisch gebergte voorkomt. Bruine beren zullen zich niet wagen in de wandelgebieden maar je kan wel de sporen van deze imposante dieren vinden. Kijk je met je verrekijker omhoog, dan zie je de lammergieren maar ook de buizerds en de vale gieren. Spanje is dan ook de ultieme plek om op fotosafari te gaan. Je raakt niet uitgekeken op het ongerepte landschap, iets waar je in een toeristengebied niet aan kan denken.

Proef de Catalaanse cultuur
Wie  de politieke ontwikkelingen heeft gevolgd is waarschijnlijk nieuwsgierig geworden naar het Catalaanse volk. Ga je naar het Iberisch Schiereiland, dan kom je de bevolking tegen. Je komt in de grote steden zoals Barcelona, maar begeef jij je uit de grote stad dan kom je al snel in een landschap met prachtige kliffen. Zie je liever (vreemde) vogels, dan is het een goed idee om naar de Ebrovallei te gaan. Een ontmoeting met de gastvrije doch vurige bevolking van Catalonië is er één om nooit te vergeten.