Waarom busbeveiliging een must is voor ondernemers

Ben je ondernemer en ben je voor je werk afhankelijk van een bestelauto? Dan is busbeveiliging en must. Zonder bus komt je werkt immers stil te staan en daarmee je inkomsten. Bovendien zul je ook moeten investeren in een nieuwe bestelauto en krijg je van de verzekeraar vaak alleen de dagwaarde uitgekeerd. En de dagwaarde is een stuk lager dan de aanschafwaarde van een nieuwe bus. Maar met welke soorten beveiliging kun je jouw bestelauto beveiligen? Lees door en je weet het.

Elektronische beveiliging

Simpel gezegd is elektronische beveiliging een alarmsysteem. Dus check of jouw bestelbus hiermee is uitgerust en zo niet laat dan een systeem installeren. Het geluid van een alarm is een effectief middel om criminelen af te schrikken als ze in je bus proberen in te breken.

Sociale beveiliging

Ja, deze had je waarschijnlijk niet zien aankomen. Maar sociale beveiliging is een belangrijke vorm van beveiliging om diefstal van je bestelbus te voorkomen. Criminelen vinden het namelijk niet prettig als je bestelauto op een plek staat waar veel sociale controle is. Dus met andere woorden: waar veel mensen zicht hebben op je bestelauto. Parkeer je bestelauto dus altijd op een plek waar veel mensen hem kunnen zien.

Motorkapslot

Sommige criminelen zijn er niet op uit om je bestelauto te stelen en hebben het gemunt op de waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de motormanagement-unit.

Helaas is het standaard slot waarmee de motorkap vergrendeld wordt eenvoudig open te breken. Je zult dus maatregelen moeten nemen om de motorkap te beveiligen. En met een motorkapslot zit je goed. Wanneer het standaardslot is opengebroken en de crimineel de motorkap iets optilt blokkeert de motorkapslot het verdere open van de motorkap.

Versnellingsbakslot

Een versnellingsbakslot voor bestelauto’s zorgt voor vergrendeling tussen de schakelbak en de versnellingspook. Schakelen is alleen mogelijk als je de sleutel in het slot hebt zitten. Het fijne aan een versnellingsbakslot is dat je altijd weet of het slot op slot zit. Met een versnellingsbakslot maak je het criminelen vrijwel onmogelijk om nog te kunnen schakelen en met je bestelbus weg te kunnen rijden.

Laadruimtebeveiliging

Met Laadruimtebeveiliging voorkom je diefstal van de waardevolle spullen die je in de laadruimte hebt liggen. Dit type slot wordt op de al aanwezige montagepunten in de laadruimte gemonteerd. Dus extra boren is niet nodig. Vanuit een centraal bedieningspaneel in de bestuurderscabine kun je de sloten met een druk op de knop allemaal van slot halen. 

Hoewel laadruimtebeveiliging een goede maatregel is om diefstal van waardevolle spullen tegen te gaan raden we je sowieso aan om altijd zo min mogelijk waardevolle spullen in je laadruimte te laten liggen. Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar?

Optische beveiliging

Nog zo’n woord dat je waarschijnlijk niet had aanzien komen. Met optische beveiliging bedoelen we dat je het inbrekers onmogelijk maakt om in je bus in te kijken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de ramen van de laadruimte te blinderen. 

Voor een relatief klein bedrag kun je dit al laten doen en moeten criminelen maar gissen of er daadwerkelijk waardevolle spullen in je bus liggen. Daardoor zullen ze sneller besluiten om jouw bus te laten voor wat het is en hun geluk elders te zoeken.

Welke beveiliging is het beste?Het eerlijke antwoord is dat een combinatie van beveiligingen het beste is. Op die manier kunnen de verschillende soorten beveiligingen elkaar aanvullen en is de kans op diefstal van je spullen of je bestelauto zo klein mogelijk. Bovendien is het mogelijk om met behulp van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek de investering voor een deel terug te verdienen. Investering is busbeveiliging wordt daardoor nog aantrekkelijker. Informeer bij een bus beveiliger naar de prijzen en meer informatie.